Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor bh. rukometaša Marković: Idemo po baraž prije zadnje utakmice

Preuzmite sliku

Ne volim matematiku i idemo da riješimo baraž prije zadnje utakmice, a to znači već u gostima kod Slovačke, poručio je Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacije BiH.

Potrebna nam je podrška navijača u sutrašnjoj utakmici protiv Kosova. Riječ je o reprezentaciji o kojoj govorim sa velikim respektom, ali protiv koje idemo na još jednu pobjedu bez imalo straha, rekao je Dragan Marković, selektor bh. rukometne reprezentacije, javlja Anadolu Agency.

Nakon pobjede (33:29) protiv Kosova u Đakovici i remija (18:18) Litvanije i Slovačke u Kaunasu bh. rukometaši ostali su usamljeni na vrhu tabele grupe „1“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj.

Kosovo nas je lijepo ugostilo u Đakovici. Igrali su odlično, a posebno u drugom poluvremenu. Bilo je previše golova u toj utakmici, a protivnička ekipa nije se predavala do posljednjeg trenutka. Inače, Slovačka nam je najveći konkurent u grupi, jer imaju dosta igrača iz njemačke Bundeslige. Međutim, pobijedili smo ih u Tuzli u novembru prošle godine. Oni su tada igrali odlično, a mi fantastično. Litvanija je također nezgodna ekipa, koja ima glavu i rep. Ne volim matematiku i idemo da riješimo baraž prije zadnje utakmice, a to znači već u gostima kod Slovačke“, kazao je Marković.

Prema selektorovoj procjeni, iako zbog povrede ne može računati na Vladimira Vranješa, pivota Pick Szegeda, reprezentativci će se boriti za pobjedu, kako protiv Kosova u Tuzli, tako i protiv Slovačke u Hlohovecu.

Vranješ nam neće moći pomoći, ali ne volim plakati ni za jednim igračem. Nema alibija ni puno priče. Bez Vranješa ili bilo koga drugog se mora i može“, poručio je Marković.

Dejan Malinović, bh. reprezentativac iz redova francuskog Creteila uvjeren je da će on i saigrači dati sve od sebe, kako bi opravdali ulogu favorita u grupi.

Ne smijemo dopustiti pad u igri. To nam se događalo u Đakovici, ali nas nije skupo koštalo. Protiv jačih protivnika takve crne periode moramo svesti na minimum“, rekao je Malinović.

Utakmica četvrtog kola grupe „1“ kvalifikacija za SP između BiH i Kosova igraće se sutra u tuzlanskom ˝Mejdanu˝ sa početkom u 20.15 sati. Nakon tri kola na tabeli grupe „1“ BiH vodi sa pet, slijede je Litvanija sa četiri i Slovačka sa tri, dok je Kosovo posljednje bez bodova. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,