Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sedmi poraz rukometaša Slobode: Karaula prokockao šansu za bod protiv Vogošće PH

Preuzmite sliku

Popularno

Rukometaši Vogošće Poljine Hillsa u okviru 9. kola Premijer lige BiH, pobijedili su sinoć u tuzlanskom Mejdanu ekipu Sloboda Solane rezultatom 30:31 (13:17). Na taj način ostvarili su osmu uzastopnu pobjedu u prvenstvu i uz Izviđač jedina su ekipa bez poraza.

Međutim, večeras su bili vrlo blizu barem gubitka dva boda. Naime, nakon što su u prvom dijelu vodili 10:17, u nastavku su furiozno krenuli domaći Solari. U 38. minuti najprije su izjednačili golom Halila Šahdanovića (21:21), a u 46. minuti su prvi put poveli (26:25).

I kada se očekivao totalni preokret, domaći sastav nije realizirao tri napada u nizu. Golom Samira Korjenića Vogošćani su ponovo poveli (26:27), a nakon igre „gol za gol“, u 58. minuti Halil Šahdanović donio je novo izjednačenje (30:30).

Golom Ivana Divkovića minutu prije kraja gosti su ponovo poveli 30:31, a Tuzlaci nisu iskoristili zadnji napad, jer je Marko Karaula u zadnjim sekundama utakmice šutirao preko gola.

U pobjedničkom sastavu najefikasniji su bili Ivan Divković sa 11 golova, Alen Ovčina je postigao 5, a Enes Bečić 4 gola.

U ekipi Sloboda Solane Marko Karaula postigao je 9 golova, Eldin Hajdarević 8, a Halil Šahdanović 4 gola.

Rukometaši Slobode ostaju na samo dvije pobjede, uz sedam poraza. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,