Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometni savez Švedske: Prodato više od 80 posto ulaznica za meč sa BiH

Preuzmite sliku

Iz Rukometnog saveza Švedske danas su saopštili kako očekuju pravi rukometni praznik u domaćoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo protiv BiH 12. juna ove godine u Vaxjou, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema riječima Stefana Lövgrena, direktora rukometne reprezentacije Švedske, iako je do utakmice ostalo više pod dva mjeseca već je prodato više od 80 posto karata od 5.000 koliko ih je pušteno u prodaju.

To samo pokazuje da postoji veliki interes za rukomet u Vaxjou i uopšte u pokrajini Smaland“, rekao je Lovgren, a prenosi zvanični internet site švedskog saveza.

Pokazalo se da vlada ogroman interes za ulaznice čija je prodaja počela 31. marta. Za svega pet dana prodato je više od 4.000 karata za ogled protiv BiH. Iz RS Švedske navode kako su svjesni da je veliki broj ulaznica kupljen od strane bh. navijača, a njihove procjene govore da će ih na tribinama „Vida arene“ u Vaxjou biti najmanje 1.250.

Rukometaši Švedske i BiH mogu očekivati ogromnu podršku sa tribina. Biće to uzbudljiv doživljaj za sve one koji budu na tribinama. Već sada je jasno da će sve ulaznice biti rasprodane. U prodaji je ostalo još nekih 1.000 karata“, kazao je Bengt Martinsson iz Rukometnog saveza pokrajina Smaland i Blekinge.

Prva utakmica baraža između Švedske i BiH igaće se 12. juna u Vaxjou sa početkom u 13.30 sati, a revanš tri dana kasnije u Sarajevu, mada se još uvijek ne zna u kojoj dvorani. Bolji iz dvomeča osiguraće nastup na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj koje će se igrati od 11. do 29. januara 2017. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,