Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometašice Jedinstva poražene od lidera prvenstva

labudice za tuzlanski
Preuzmite sliku

U okviru 6. kola lige za rukometašice ekipa Jedinstva Adler poražena od trenutnog lidera na tabeli ekipe Grude Autoherc u maloj dvorani Mejdan pred oko 200 gledalaca.

Izabranice Zvjezdana Tomića pružile su sjajnu predstavu favorizovanim gošćama i na poluvrijeme su otišle sa zaostatkom od samo jednog poena razlike (15-16).

Ali gošće iz Gruda predvođene Zlatom Zubac nekadašnjom izbornicom reprezentacije BiH su iskusno utakmice privele kraju, te na kraju slavile pobjedu 24-30.

Hava Huskić je na golu Jedinstva adler ubilježila sjajnih 15 odbrana, ali to nije bilo dovoljno za povoljan rezultat njenog tima. Kumšić Jogunčić je bila naraspoloženija u timu domaćih sa 6 postignutih golova, dok su Zubčević i Horozović dodale po 5 i Katić i Zvekić su po 3 puta pogađale gostujući gol.

U ekipi Grude Autoherc, Anita Gudelj je upisala 14 odbrana, Marić je postigla 6 pogodaka, Bračić i Azinović po 5, Čutura i Gudelj po 4.

U ostalim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: Goražde – Rogatica 30:25, Mira – Zrinjski 29:24, Lokomotiva – Bihać 26:27, Katarina – Izviđač 26:23.

TABELA: Grude Autoherc 18, Ilidža 15, Krivaja i Bihać 12, Goražde i Izviđač 10, Jedinstvo Adler i Mira 9, Katarina 6, Lokomotiva i Rogatica 3, Zrinjski bez bodova. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: