Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometašice Jedinstva Adler u četvrtfinalu Kupa BiH

Preuzmite sliku

Rukometašice Jedinstva Adler iz Tuzle plasirale su se u četvrtinu finala Kupa BiH, nakon što su večeras u Mejdanu, u drugom pretkolu ovog takmičenja, pobijedile ekipu Hadžići Bucomerc twi rezultatom 38:24 (21:10).

Tuzlanke su već u 10. minuti povele 8:2, te u preostalom dijelu susreta nije bilo rezultatske neizvjesnosti. Trener domaćeg sastava Zvjezdan Tomić zbog toga je najiskusnije igračice uglavnom držao na klupi.

Golove za pobjedničku ekipu postigle su: Nermina Kušmić-Jogunčić 7, Sanja Katić 6, Admira Zvekić 5, Marijana Sorak i Indira Horozović po 4, Elma Osmanović i Sara Osmanović po 3, Vanja Suhi i Marija Belušević po 2, te Jasmina Osmanović i Sabina Zupčević po 1 gol. Golmanice Hava Huskić i Aida Demirović upisale su po 6 odbrana, a Lejla Šehić 3.

Golove za ekipu iz Hadžića postigle su: Alma Hadžović Ćehajić, Almira Mehmedić i Jasmina Paldum po 6, Ajla Čatić i Sabina Isić po 2, te Melisa Omerović i Naida Čatić po 1 gol. Čuvar mreže gostiju Melina Muzaferija, koja je branila cijelu utakmicu, imala je 14 uspješnih intervencija.

U 2. pretkolu Kupa BiH još igraju: Lokomotiva (Mostar) – Bihać, Krivaja – Goražde, Izviđač – Mira.

S obzirom da se igra samo jedna utakmica, pobjednici susreta 2. pretkola izborit će četvrtfinale Kupa, dok su u tu fazu takmičenja po plasmanu iz prošle sezone, već ušle ekipe Gruda Autoherca, Ilidže, Zrinjskog i Katarine. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,