Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometašice Jedinstva Adler pregazile Bihać i izborile plasman u naredni krug Kupa BiH

Preuzmite sliku

U okviru drugog pretkola Kupa BiH rukometašice Jedinstva Adler slavile ubjedljivu pobjedu u Bihaću.

Rezultatom 32:19 (7:17) popularne Labudice sasvim zasluženo su ostvarile značajnu pobjedu nad ekipom Bihaća i tako izborile plasman u naredni krug Kupa BiH.

Za svega 30 minuta igre igračice Zvjezdana Tomića napravile su razliku od deset golova razlike. U drugom poluvremenu Tuzlanke su tu prednost povećale za još tri gola i tako rutinski utakmicu privele kraju.

Najviše problema ekipi Bihaća napravila je Indira Horozović koja je za Jedinstvo postigla 11 golova tri gola manje zabilježila je Nermina Kušmić. U strijelce su se upisale još Zupčević sa 5 golova, Bošković i Osmanović sa po 3, te Suhi i Handžić koje su postigle po jedan gol.

Kod ekipe Bihaća bolja od ostalih bila je Ibradžić sa 8 golova, dok se istakla i Midžić koja se 6 puta upisala u strijelce.

U drugom susretu drugog pretkola rukometnog Kupa BiH za rukometašice Borac je na svom parketu poražen od Vrbasa rezultatom 25:39.

Danas su na rasporedu bila i četiri susreta u okviru drugog pretkola rukometnog Kupa BiH za rukometaše.

Ekipa Goražda je kao domaćin zabilježila pobjedu na Čelikom Junior rezultatom 32:25, Izviđač je bio ubjedljiv protiv Gračanice sa 42:32, Vitez je pred svojom publikom pretrpio težak poraz od Vogošće rezultatom 35:48 dok susret između Krajine i Hercegovine nije odigran. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,