Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometašice Jedinstva Adler izborile plasman u Premijer ligu BiH

Preuzmite sliku

Tuzla je dobila još jednog premijerligaša, svoje mjesto u društvu najboljih sinoć su na parketu Male dvorane Mejdana izborile rukometašice Jedinstva Adler.

U izuzetno dramatičnoj i neizvjesnoj utakmici posljednjeg kola Prve lige Federacije BiH rukometašice Jedinstva Adler savladale su svog konkurenta za plasman u Premijer ligu BiH ekipu Neretve iz Jablanice rezultatom 21:20 (10:10).

Nošene podrškom nekoliko stotina gledalaca igračice Zvjezdana Tomića bile su hrabre i odlučne da dobru sezonu krunišu pobjedom koja ima je osigurala povratak u društvo najboljih.

Utakmica između Jedinstva i Neretve očekivano je opravdala epitet derbija prvenstva, gošće iz Jablanice koje su također imale podršku oko 50-tak svojih navijača pokazale su se kao odlična ekipa i malo je nedostajalo da pomrse planove domaćim rukometašicama.

Na kraju susreta u Maloj dvorani Mejdana uslijedilo je veliko slavlje. Međutim sezona za rukometašice Jedinstva Adler povratkom u Premijer ligu BiH nije završena jer ih već narednog vikenda u Grudama igraju završnicu Kupa Bosne i Hercegovine. Za protivnika u polufinalu Jedinstvo igra sa Mirom dok će drugo polufinale igrati domaćin Grude i Zrinjski.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje