Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Sloboda Solane počeli sa pripremama (FOTO)

Preuzmite sliku

Rukometaši Sloboda Solane počeli su pripreme za predstojeću sezonu Premijer lige BiH.

Kako smo već pisali, u ljetnom periodu Sloboda Solana bogatija je za četiri izuzetno iskusna i kvalitetna rukemtaša. Crveno-crni dres ponovo će obući Bakir Buljugija, koji je prethodno i najavio da mu je želja oprostiti se od aktivnog igranja u dresu u kojem je i napravio svoje prve rukometne korake.

Zatim iskusni pivot i bivši Solar i reprezentativac BiH, Emir Ferhatbegović, kao i iskusni golman Selman Beširević koji je poput Buljugije i Ferhatbegovića veoma uspješno branio boje Slobode, a novajlija u redovima Solara je i Eldin Hajdarević koji je proteklih sezona uspješno nastupao u Norveškoj.

  • sloboda-solana-pripreme (5)
  • – Trenažne pripreme su počele još prije 5 dana, realizacija prvog dijela priprema planirana je stadionu “Tušanj” gdje će se raditi na fizičkoj pripremi igrača kako bi spremno odgovorili naporima predstojeće sezone. Nakon toga, slijedi uigravanje tima sa loptom, ali obzirom na trenutnu adaptaciju dvorana u SKPC Mejdan, ne mogu tačno govoriti o datumu kada ćemo preseliti u dvoranu, jer u ovom trenutku o tome najmanje mi odlučujemo, za Tuzlanski.ba rekao je trener crveno-crnih, Mirza Bulić.

  • sloboda-solana-pripreme (1)
  • Planirano je i da se tradicionalni rukometni turnir odigra 23. avgusta, a prema posljednjim informacijama vrijedna uprava crveno-crnih potrudit će se na turnir dovesti i par renomiranih rukometnih ekipa.

  • sloboda-solana-pripreme (3)
  • – Četverogodišnji plan postoji, cilj je vratiti Slobodu u sami vrh bh. rukometa. Prvu prepreku odnosno povratak u Premijer ligu smo ostvarili, sada nam predstoje tri teže godine. Potrebna nam je veća podrška svih struktura, više finansijskih sredstava, podrška navijača, stvaranje kvalitetnog vlastitog pogona, ozbiljniji rad, kvalitetnija pojačanja i uvjeren sam da ćemo ovaj plan i ostvariti. Svi koji smo na bilo koji način uključeni u rad kluba, istrajni smo u ispunjenju ovog cilja, za Tuzlanski.ba istakao je pomoćni trener “Solara”, Eldar Kadić. (Tuzlanski.ba)

  • sloboda-solana-pripreme (4)
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje