Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Sloboda Solane od bivšeg igrača dobili vrijednu donaciju (FOTO)

Preuzmite sliku

Rukometni klub “Sloboda – Solana” Tuzla polusezonu je okončao na osmoj poziciji Premijer lige BiH. Ovih dana “Solari” su počeli pripreme za nastavak prvenstva a ujedno je stigla  i jedna vrijedna donacija od bivšeg igrača Edisa Hadžića koji živi i radi u Njemačkoj. 

Iz kluba ističu da pored svih problema sa kojima se svakodnevno susreću, ovakav gest predstavlja veliku pomoć u organizaciji i samom opstanku Kluba.

  • solari-donacija34
  • “Edis Hodžić je bivši saigrač kluba, koji već dugi niz godina stiče iskustvo kao trener u Njemačkoj. Svoju ljubav prema Klubu i privrženost je već ranije dokazao donacijom lopti, markira i raznih sportskih rekvizita koji su poslužili i pružili mogućnost klubu za otvaranje škole rukometa , odnosno, 10 lopti za polaznike, 20 markira, pumpe za lopte, planer za trenere i dr., bez kojih jedan ozbiljan klub ne može funkcionisati.” kažu iz Uprave Sloboda Solane, te dodaju

    “Donacija je u vidu 12 lopti za prvu ekipu zajedno sa veliko torbom za iste i ovim putem mu se zahvaljujemo bez obzira što je izrazio želju da se ne diže neka velika prašina zbog ovoga.“ – istaknuli su u klubu te poručili da je donacija Edisa Hodžića dobar primjer ostalima bivšim igračima i trenerima koji bi mogli pomoći.

    Trener Mirza Bulić je posebno izrazio veliku zahvalnost, jer kao trener razumije šta znači dovoljan broj lopti za organizaciju i održavanje jednog ozbiljnog trenažnog procesa.

    Pored Hodžića, klub je ranije pomagao i još jedan bivši Solar. Jasmin Jahić koji trenutno sa svojom porodicom boravi u Švedskoj, bez kojeg Klub ne bi bio u mogućnosti početi sa radom škole rukometa da nije bilo pomoći igrača koji nije zaboravio svoj matični klub.

    (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje