Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Sloboda Solane kreću u “nemoguću” misiju

Preuzmite sliku

Tri utakmice odigrali su rukometaši Sloboda Solane u pripremnom razdoblju, a uoči subotnjeg nastavka Premijer lige BiH veoma ih je ohrabrila samo pobjeda protiv Sloge u Doboju (25:21).

Prije toga, doživjeli su dva minimalna poraza od Gradačca i Čelika, ali sa ekipom iz koje su u pauzi prvenstva otišli Marko Karaula (Spačva, Vinkovci), Eldin Hajdarević (Bosna, Sarajevo), te Halil Šahdanović i Jasmin Hrnjić (Gradačac).

Još se nadamo opstanku u društvu najboljih, ali za to je nužno da svaki igrač pruži maksimum. Mnogi smatraju da smo pred „nemogućom misijom“, a ja odgovaram da dok postoji nada vrijedi se boriti. Zimsku pauzu dobro smo iskoristili, a kontrolne utakmice pokazale su da smo solidno pripremljeni“, ocjenjuje trener Sloboda Solane Mirza Bulić.

Tuzlaci proljetnu sezonu otvaraju u Mostaru protiv Zrinjskog, koji je također među kandidatima za ispadanje iz Premijer lige. U prvom dijelu prvenstva upravo su protiv Mostaraca zabilježili prvu ovosezonsku pobjedu.To je, međutim, tek jedna od ukupno tri pobjede koje su Solari upisali u jesenjem dijelu šampionata.

Nova imena su povratnici Benjamin Hrustić i Edin Mujić, dok postoje šanse da se u ekipu vrati i iskusni golman Selman Beširović. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,