Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Sloboda Solane i Gradačca u Tuzli podijelili bodove

Preuzmite sliku

U susretu 26. kola Premijer lige BiH za rukometaše večeras su u tuzlanskom Mejdanu Sloboda Solana i Gradačac podijelili bodove odigravši 24:24 (14:11).

Utakmica je bila izuzetno važna za goste koji su tražili pobjedu kako bi zadržali šanse za opstanak u ligi, dok su Tuzlaci već odavno u nižem rangu takmičenja.

Ipak, nakon 11 uzastopnih poraza Solari su bili nadomak pobjede. U 27. minuti vodili su 14:7, ali nisu izdržali do kraja, pa su gosti su u 59. minuti izjednačili na 24:24. Domaći igrači imali su dva napada u posljednjih 40 sekundi za pobjedu, ali je Omar Babović oba puta loše šutirao.

Pred kraj utakmice došlo je do žestoke rasprave između predstavnika Gradačca Ede Osmanovića sa sudijama, zbog čega je dobio crveni karton.

Gosti su imali dosta zamjerki na suđenje Dejana Berjana i Igora Kurteša, pa se rasprava nastavila i poslije završetka utakmice. Na kraju se sve smirilo, a obje ekipe nezadovoljne su konačnim rezultatom.

Najefikasniji u redovima Slobode bili su Nedim Čamdžić sa sedam, te Omar Babović, Harun Đulić i Harun Hamzabegović sa po četiri gola.

U ekipi Gradačca Ranko Božić postigao je devet, Nikola Grahovac pet, a Halil Šahdanović četiri gola. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje