Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši BiH ubjedljivom pobjedom protiv Finske blizu plasmana na Evropsko prvenstvo

Preuzmite sliku

 Rukometaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Goraždu reprezentaciju Finske rezultatom 34:23 u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Hrvatskoj.

Da bi ostali na pravom putu ka osvajanju jednog od prva dva mjesta u grupi “3“, izabranicima Bilala Šumana bila je neophodna još jedna pobjeda protiv Finske do koje su i uspjeli doći.

Iako su reprezentativci BiH u četvrtak slavili protiv Finaca u Vanti rezultatom 32:27 i tako ostali u igri za plasman na EURO 2018., današnji duel započeli su oprezno, a već sredinom prvog poluvremena BiH je došla do prednosti od šest golova razlike.

BiH je u jednom trenutku u prvom poluvremenu imala prednos od čak 10 golova (18:8), ali su Finci prije pauze smanjili prednost na sedam.

Rukometaši BiH su s dobrom igrom nastavili i u nastavku meča, a u listu srijelaca su se upisali skoro svi.

Poslije četiri odigrana kola u grupi “3”, Španija je lider s osam bodova, slijedi BiH sa četiri, a Austrija i Finska sa po dva.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se od 12. do 28. januara 2018. godine održati u Hrvatskoj, plasiraće se po dvije prvoplasirane selekcije iz svih sedam grupa, te najbolja trećeplasirana. Jedini direktni učesnik EURO 2018 je domaća reprezentacija. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje