Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Remi BiH i Švedske u uzvratnoj utakmici baraža

Preuzmite sliku

Rukometaši Bosne i Hercegovine večeras su u Skenderiji protiv Švedske odigrali uzvratni susret baraža za odlazak na Svjetsko rukometno prvenstvo. Utakmica je završena bez pobjednika, bilo je 27:27.

Švedska je u prvom susretu na domaćem terenu pobijedila BiH sa osam golova razlike (27:19) čime je napravila veliki korak ka Svjetskom prvenstvu, a BiH ostavila samo teoretske šanse. Uoči uzvrata u Sarajevu, iz bh. tabora su najavljivali veliku borbu što su i pokazali pred nekoliko hiljada navijača.

Ipak, Švedska je i večeras bila prejaka za izabranike selektora Dragana Markovića kojem je ovo, najvjerovatnije, bila posljednja utakmica na klupi reprezentacije u ovom ciklusu.

Kao i u prvom susretu, Nikola Prce je večeras bio najraspoloženiji među reprezentativcima BiH sa osam golova, ali je Švedska još jednom pokazala zašto je u samom vrhu kada je u pitanju svjetski rukomet.

Ostaje žal za još jednom propuštenom prilikom i plasmanom na drugo Svjetsko prvenstvo u rukometu u historiji rukometne reprezentacije BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,