Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Promjena trenera i politike vođenja RK Sloboda Solana

Preuzmite sliku

Rukometni klub Sloboda Solana nakon nekoliko godina stagnacije u Prvoj ligi FBiH, u novu sezonu ulazi sa izmijenjenim konceptom i vizijom šta i kako dalje.

Popularni Solari započeli su pripreme, a na kormilo ekipe došao je novi trener. Nakon dugogodišnjeg vođenja ekipe Mirza Bulić je odstupio sa pozicije prvog trenera, a umjesto njega tim će voditi iskusni Emir Junuzović. Junuzović je dobro poznato trenersko ime u BiH. Svojevremeno je bio član stručnog štaba A reprezentacije BiH, a kao trener je vodio ekipe Maglaja, Konjuha i Sloge.

Sa dosta uspjeha radio je i u Italiji i Hrvatskoj. Sloboda Solana u novu sezonu ulazi sa dugoročnim planom. Kako saznajemo “u vatru” Prve lige FBiH baciće se momci od 17, 18 i 19 godina, a plan je da se kroz četverogodišnji ciklus stvori snažna ekipa koja će u dogledno vrijeme jurišati na mjesto koje vodi u Premijer ligu BiH. Popularni Solari na čelu sa trenerom Junuzovićem napraviće totalnu smjenu generacija bazirajući se na talente iz sopstvenog Omladinskog pogona. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,