Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Premijer liga BiH: Solari sutra u Mejdanu protiv Prijedora (VIDEO)

Preuzmite sliku

Rukometaši Sloboda Solane sutra u maloj dvorani Mejdana od 19:00 sati domaćini su ekipi Prijedora u prvom kolu Premijer lige BiH, tim povodom u prostorijama SD “Sloboda” upriličena je press konferencija.

Novinarima su se obratili Miki Babović tehnički direktor kluba, Samir Sejranić predsjednik kluba, pomoćni trener Eldar Kadić kao i mladi rukometaš Amar Husejnović. Opravdano odsutan bio je šef struke Mirza Bulić.

Nakon četiri godine popularni Solari ponovo će ljubiteljima rukometa u gradu soli priuštiti vrhunske rukometne utakmice. Zahvaljujući dugogodišnjem sponzoru Solani, Općini Tuzla i novim sponzorima rukometaši Sloboda Solane na vrijeme su odradili pripreme i sa četiri nova igrača spremno dočekuju početak Premijer lige BiH.

Crveno-crni dres ponovo će obući Bakir Buljugija, koji je prethodno i najavio da mu je želja oprostiti se od aktivnog igranja u dresu u kojem je i napravio svoje prve rukometne korake. Zatim iskusni pivot i bivši Solar i reprezentativac BiH, Emir Ferhatbegović, kao i iskusni golman Selman Beširević koji je poput Buljugije i Ferhatbegovića veoma uspješno branio boje Slobode, a novajlija u redovima Solara je i Eldin Hajdarević koji je proteklih sezona uspješno nastupao u Norveškoj.

Sa veoma skromnim i ograničenim budžetom ambicije Soloboda Solane su sredina tabele do kraja prvenstva. Pozivamo sve ljubitelje rukometa u Tuzli da sutra od 19:00 sati budu u maloj dvorani SPKC Mejdan i podržne naše momke, cijena ulaznice iznosi 2 KM. Više detalje donosimo u video prilogu članka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje