Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako je publika u Mejdanu izviždala Begu Gutića i Jasmina Imamovića (VIDEO)

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras se je u tuzlanskoj dvorani Mejdan pred oko 5.000 gledalaca u prvom susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo naredne godine u Francuskoj savladala Slovačku rezultatom 29:25.

Prije početka utakmice upriličena je i mala svečanost prilikom koje su uručene zahvalnice i priznanja prof. Osmanu Ahmetoviću Čarliju, gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću kao i premijeru Tuzlanskog kantona Begi Gutiću.

Kada je oficijelni spiker u dvorani pozvao gradonačelnika Imamovića da mu organizator uruči uramljni dres reprezentacije BiH na poklon publika je počela zviždati ali je ipak na kraju samu primopredaju pozdravila aplauzom.

Dosta gore je prošao premijer Bego Gutić kome je čitava dvorana zviždala i skandirala “Bego lopove”.

Na društvenim mrežama već se pojavio šaljiv komentar ovim povodom, a glasi “Premijer se cijelo vrijeme utakmice pitao da li je dobio manje ili više zvižduka od rukometaša Slovačke“.

Priznanje koje je takođe uručeno i prof. Osmanu Ahmetoviću Čarliju članu izvršne komisije Rukometnog saveza BiH, nekadašnjem treneru RK Sloboda i dugogodišnjem sportskom radniku za razliku od Imamovića i Gutića primopredaju poklona prof. Osmanu Ahmetoviću publika u Mejdanu pozdravila je gromoglasnim aplauzom.

U video prilogu članka pogledajte kako je sve to izgledalo večeras u Mejdanu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje