Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pobjedom protiv Bosne rukometaši Slobode žele zadržati šanse za opstanak (VIDEO)

Preuzmite sliku

Danas je u prostorijama SD “Sloboda” press konferenciju održao RK “Sloboda Solana” povodom 14. kola Prmijer lige BiH za rukometaše u okviru kojeg će popularni Solari snagu odmjeriti sa ekipom Bosne.

Prisutnim novinarima obratili su se kapiten ekipe Bakir Jahić te povratnik u tim Mirze Bulića Amar Husejnović kao i direktor kluba Osman Babović.

Rukometaši Bosne iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje. Imaju dva dobra iskusna igrača Rahimića i Šahinovića ako njih dvojicu uspijemo da zaustavimo možemo do pobjede. Dobro smo se pripremili za utakmicu protiv Bosne, obećavamo borbu za svaku loptu.” kazao je kapiten RK “Sloboda Solana” Bakir Jahić.

Amar Husejnović je svjestan da je iza njih bio jedan loš period u kojem su se nizali porazi. “Od početka sedmice na svakom treningu svi smo složni da moramo dobiti ovu utakmicu. Ukoliko osvojimo nova tri boda imamo i teoretske šanse  za opstanak. Atmosfera u svlačionici je dobra uz podršku sa tribina vjerujem da možemo do pobjede.” – istakao je Husejnović.

Direktor RK “Sloboda Solana” Osman Babović pozvao je sve navijače da u subotu od 16:30 sati dođu u Mejdan i podrže naše rukometaše u posljednjem susretu pred domaćom publikom u prvom dijelu sezone. Ulaz na utakmicu je besplatan.

Podsjetimo, rukometaši Slobode nalaze se na samom začelju tabele sa svega 7 osvojenih bodova dok se njihov sutrašnji protivnik nalazi poziciju iznad sa tri boda više. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,