Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pobjeda Danaca: Borba i sjajna atmosfera nedovoljni za senzaciju!

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija BiH poražena je večeras u veličanstvenoj atmosferi tuzlanskog Mejdana od selekcije Danske.

Rukometni Zmajevi osvojili su u prvom kolu, u Minsku, bod protiv Bjelorusije, ali protiv favorita Danske izabranici Dragana Markovića nisu uspjeli prirediti senzaciju, iako borbenosti na tereni nije nedostajalo.

Danci su slavili pobjedu rezultatom 23:25 ali i pored poraza možemo da budemo izuzetno zadovoljni zalaganjem i partijom naših momaka protiv evropskog i svjetskog viceprvaka.

– 40 minuta smo igrali jako dobro, ali protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta nismo mogli više u ovom trenutku. Iskreno nisam zadovoljan našom igrom a svojom naročito. Atmosfera je bila vrhunska, znali smo da će biti sjajna podrška, obzirom da je većo davno  nestalo karata. Nadam se da je publika i pored poraza bila zadovoljna utakmicom, na kraju susreta rekao je Nikola Prce.

– Da je Karačić bio večeras ovdje, vjerujte svašta bi bilo, moram istaknuti predivnu publiku, idemo dalje, osvojili smo bod protiv Bjelorusije i to je najvažnije. Sada se okrećemo svjetskom prvenstvu imamo dosta vremena da se pripremimo rekao je selektor Dragan Marković

Pogledajte atmosferu sa utakmice OVDJE.

(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,