Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovako publika u Mejdanu bodri državnu reprezentaciju! (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovačka rukometna reprezentacija savladala je u sinoć u prepunoj dvorani Mejdana reprezentaciju Slovačke, rezultatom 29:25.

Selektor bh. reprezentacije, Dragan Marković, nakon utakmice čestitao je igračima, rekavši da je Nikola Prce definitivno bio majstor dana, ali da se za postignut rezultat duguje cijeloj ekipi.

Željeli smo revanš i to nam je bio veliki motiv. U početku smo loše branili i bili smo pasivni u odbrani, ali u drugom poluvremenu to smo ispravili“, rekao je Marković, te dodao da su igrači igrali pod pritiskom, ali su uspjeli sačuvati mir i ne opterećavati se “glupostima”.

Marković se također zahvalio publici u tuzlanskom “Mejdanu”, koja je, kako je rekao “reagovala sportski”.

Odabir Grada Tuzla kao domaćina rukometnih Zmajeva u kvalifikaconim utakmicama za Svjetsko prvenstvo definitivno se pokazao kao odličan potez Rukometnog saveza BiH.

Iako je bilo teško povjerovati da se može ponoviti atmosfera kao što je bila protiv reprezentacije Danske, upravo se to i dogodilo.

Od prve do posljednje skunde 5.000 onih kojima je Bosna i Hercegovina u srcu nije štedjelo svoja grla i dlanove kako bi bili osmi igrač našeg tima.

U video prilogu donosimo vam samo mali dio atmosfere koji smo zabilježili na utakmici između BiH i Slovačke.

Za kraj šta kazati, igračima selektora Markovića puno sreće u naredoj utakmici za tri dana protiv Litvanaca u Kaunusu, a mi jedva čekako narednu utakmicu u Tuzli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje