Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Leotar nije doputovao u Tuzlu: Elmir Grabčanović ostaje predsjednik OŽRK “Jedinstvo”

Preuzmite sliku

Rukometašice Jedinstva trebale su u okviru trećeg kola u Maloj dvorani Mejdan odmjeriti snage sa ekipom Leotara iz Trebinja. Tako i bilo da su gošće doputovale u Tuzlu…

Naime, utakmica je bila zakazana u 19:00 sati i do tog trenutka niko se iz Trebinja nije pojavio u Mejdanu, a niti su u OŽRK Jedinstvo kao domaćini imali bilo kakvu informaciju o razlozima nepojavljivanja gostiju iz Trebinja.

  • jedinstvo-rukomet_MG_8038
  • O svemu su odmah iz Jedinstva obavijestili Rukometni savez BiH po čijem se pravilniku ovakve situacije rješavaju službenim rezultatom 10:0 kao i oduzimanjem jednog boda ekipi koja se nije iz opravdanih razloga pojavila u dvorani.

    Obzirom da je Leotar poražen u prava dva kola nakon nedolaska u Tuzlu njihov bodnovni saldo ide u minus.

    Prema izvorima Fene, predstavnici Leotara tražili su odgodu utakmice zbog nedostatka finansijskih sredstava, uz prijedlog da se susret odigra u srijedu, 12. oktobra.

    Međutim, delegatu Zijadu Jukiću iz Banovića nisu dostavili nikakav pismeni zahtjev, tako da je utakmica zakazana u planiranom terminu.

    Ipak dogodila se i jedna pozitivna stvar na parketu Male dvorane Mejdan za vrijeme dok su se domaće rukometašice zagrijavale.

    Predsjedniku kluba u ostavci Elmiru Grabčanoviću koju je podnio nakon revolta i izgubljene utakmice protiv Krivaje u Zavidovićima pod kako kažu čudnim okolnostima igračice i stručni štab podigli su transparent sa natpisom “Direktore, uz vas smo, vratite nam se!”.

    Nakon nekoliko trenutaka Grabčanović se pridružio ekipi na parketu što je publika pozdravila aplauzom. U narednom četvrom kolu rukometašice Jedinstva gostuju u Bihaću. (Tuzlanski.ba)

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,