Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kvalifikacije za SP 2017: Rukometaši BiH očekivano slavili na Kosovu (FOTO)

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Đakovici u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Francuska 2017“ pobijedila Kosovo, rezultatom 33:29.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Đakovici u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Francuska 2017“ pobijedila Kosovo, rezultatom 33:29, javlja reporter Anadolu Agency.

Ekipe selektora Dragana Markovića od prvog minuta meča  dominirala je terenom, pa je već u 13. vodila šest golova razlike (10:4). Igrao se 22. minut kada je na semaforu pisalo Kosovo 7 – BiH 15. Međutim, do kraja prvog poluvremena domaći su zaigrali nešto bolje i ostali koliko, toliko u igri. Na odmor se otišlo sa prednošću gostiju 17:13.

U drugom dijelu igre domaća selekcija u 36. minutu imala je napad da smanji prednost BiH na dva gola razlike, što nije iskoristili. Potom, gosti su ponovo preuzeli stvar u svoje ruke. U narednih 10 minuta na terenu je bio „samo jedan tim“ i BiH se opet rezultatski odlijepila, ovaj put najviše na „plus sedam“ – 25:18.

Još jedno opuštanje u igri bh. nacionalnog tima Kosovari su iskoristili i prišli na „minus četiri“ – 24:28. Ipak, Dejan Malinović sa dva gola odlučio je pobjednika i u 55. minutu bilo je jasno ko će se radovati.  Na koncu BiH je rutinski trijumfovala sa solidnih 33:29.

U pobjedničkom sastavu najefikasniji bio je Nikola Prce sa devet golova, koliko je postigao i Denis Terziqi među poraženima.

Poslije nepotpuna tri kola u grupi „1“ (sutra igraju Litvanija – Slovačka) BiH je prva na tabeli sa pet bodova. Kosovo iz tri susreta ima isto toliko poraza. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,