Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ko zadnji izađe iz bh. rukometa neka ugasi svjetlo!

Preuzmite sliku

Rukometašice Jedinstva Atlas Relaxa sinoć su, u zaostaloj utakmici 21. kola Premijer lige, pobijedile ekipu Goražda rezultatom 32:24 (16:13). Na taj način su kolo prije kraja prvenstva potvrdile titulu viceprvakinja BiH, drugi put zaredom.

Međutim, umjesto da budu zadovoljni pobjedom, predstavnici tuzlanskog kluba vratili su se iz Goražda ogorčeni odnosom Rukometnog saveza BiH (RSBiH) i komesara takmičenja, jer se moglo dogoditi da se utakmica uopće ne odigra.

Naime, ranije delegirani sudački par Edin Kulović i Vedad Škaljić iz Sarajeva nisu se pojavili na utakmici. Navodno su još u ponedjeljak iz nepoznatih razloga otkazali suđenje, a klubovi o tome nisu dobili nikakvu obavijest, niti su određene druge sudije.

Na kraju su se domaćini „rastčali“ po Goraždu tražeći licencirane lokalne sudije i uspjeli su pronaći jednog. Tako je službenu utakmicu sudio samo Eldar Hurić, ali je srećom na kraju ispalo dobro.

Sve ovo navelo je direktora Jedinstva AtlasRelaxa Elmira Grabčanovića da se oglasi komentarom na društvenim mrežama koji odslikava stanje u bh. rukometu.

– Voziš se pet sati na premijerligašku prvenstvenu utakmicu, potrošiš dosta novaca, a sudije se ne pojave. A onda tražiš najbližeg lokalnog sudiju da sudi. Pa stvarno smo dotakli dno. Ko zadnji izađe iz bh. rukometa neka ugasi svjetlo – komentirao je Grabčanović sinoćnji događaj u Goraždu.  (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje