Četvrtak, 24. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kapiten Mirsad Terzić zahvalio se “najboljim navijačima na svijetu”

Selektor bh. rukometne reprezentacije Bilal Šuman rekao je nakon utakmice sa Švicarskom (21:15) večeras da se nada da će sve ostati na crvenom kartonu za Tomislava Nuića, nakon informacije da se nije nalazio u zapisniku zbog čega je dobio crveni karton, javlja Anadolu Agency (AA).

On je rekao da nakon održanog tehničkog sastanka i prijave iste ekipe kao za utakmicu u Švicarskoj, taj “izostanak koji je promakao nije uspio pohvatati”.

“Za nadati se da je to to i da će se sve završiti na crvenom kartonu”, rekao je Šuman.

Na pitanje da komentariše mogućnost ulaganja žalbe Švicaraca, Šuman je odgovorio da ne bi želio da taj moment zasjeni utakmicu.

“Ne bih da kvarim ovaj osjećaj i ambijent. Vidjet ćemo kako to izgleda, a bit će kako se odluči”, odgovorio je.

Bh. selektor se zahvalio navijačima na podršci i istakao da je njegov tim igrao odličnu odbranu.

“Hvala momcima za sve što su uradili na zadnje dvije utakmice. Ove stvari koje su nas pratile i prate nas trebamo da stavimo na stranu, a momci su zaslužili mnogo više praćenja i prepoznavanja nekih stvari i što se tiče nas da zanemarimo četiri boda i stvorimo ambijent za bolje uslove”, naveo je Šuman.

Kapiten Mirsad Terzić zahvalio se “najboljim navijačima na svijetu”. Dodao je da nakon izborenog baraža ova ekipa može biti i bolja.

“U sportskom i tehničkom smislu mislim da ćemo se do ljeta poboljšati”, rekao je Terzić.

Vladimir Vranješ i Srđan Predragović također su se zahvalili publici koja je reprezentaciju bodrila svih 60 minuta i zahvaljujući kojoj su, između ostalog, uspjeli da prebrode krizu na početku drugog poluvremena.

Zvijezda večeri, golman Benjamin Burić, koji je sjajnim odbranama atmosferu u tuzlanskom “Mejdanu” dovodio do usijanja, izjavio je da je ekipu vukla želja za pobjedom i prolaskom u baraž.

“Mislim da smo dobro igrali odbranu. Malo ‘štekamo’ u napadu i 21 go je malo za domaći teren. No, vukla nas je želja za baražom i velikim takmičenjem. Prolaze nam godine, stojimo u mjestu i želja je bila da idemo u baraž. Dobra smo ekipa i iskreno se nadam da ćemo u baražu dobiti dobrog protivnika i da odemo na to prvenstvo”, rekao je Burić.

Svjetsko prvenstvo u rukometu igrat će se u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,