Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Herojskom igrom rukometni Zmajevi savladali favorizirani Island

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Sarajevu pobijedila selekciju Islanda sa 33:32 (14:17) u prvom susretu dodatnih kvalifikacija (baraž) za nastup na Svjetskom prvenstvu 2015. godine u Kataru.

Iako oslabljena neigranjem čak petorice igrača, reprezentacija BiH velikom borbenošću uspjela je da napravi iznenađenje i savlada jednu od najboljih evropskih ekipa. Junak susreta bio je Nikola Prce, koji je u svojoj najboljoj partiji u dresu reprezentacije postigao 11 golova.

U prvih 20-ak minuta susreta rukometaši BiH nautralisali su brzu igru Islanda, ali u nastavku nisu uspjeli da se odbrane i sačivaju prednost od tri gola (11:8 u 17. minuti). Brojne tehničke pogreške našeg tima u napadu Islanđani su na drugoj strani neumoljivo kažnjavali. Brzim kontrama preokrenuli su rezultat i na odmor otišli s prednosti 14:17.

I u nastvaku susreta Islađani su držali prednost, a najveću su zabilježili u 44. minuti (23:27). U posljednjih 15-ak minuta izabranici selektora Dragana Markovića, na krilima 3.000 navijača u dvorani ” Mirza Delibašić”, uspjeli su da se vrate u igru i naprave preokret. Stigli su vodstvo gostiju (29:29), a te finišu golovma Burića i Prce osiguraju veliku pobjedu.

Minimanlu prednost rukometaši BiH pokušat će da odbrane u revanšu, koji će se igrati 15. juna u Reykjaviku. (Foto: B.Nlzlc – Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,