Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Devet novih rukometašica: Jedinstvo AtlasRelax počinje pripreme, odigrat će sedam pripremnih utakmica

Preuzmite sliku

Rukometašice Jedinstva AtlasRelax, nakon skoro tromjesečne pauze, danas se okupljaju na početku priprema za narednu sezonu.

Novi trener Damir Cipurković „prozivku“ će izvršiti u dvorani Mejdan u 16 sati, a nakon upoznavanja s planom rada, prvi trening bit će održan u 18:30 sati na stadionu „Tušanj“.

Tuzlanski klub pretrpio je pravu smjenu generacija, pa bi se danas, uz igračice koje su završile kao viceprvakinje BiH, trebalo pojaviti devet novih rukometašica.

Stručni štab planira odigrati što veći broj pripremnih utakmica s obzirom na to da „labudicama“ predstoji i nastup u Challenge kupu sa PAOK-om iz Soluna (Solun, 11. ili 12. IX., Tuzla, 18. ili 19. IX.).

Tako je za sada ugovoreno odigravanje najmanje sedam utakmica: 25. augusta u Šapcu protiv Medicinara, 30. augusta u Tuzli protiv ORK Loznice, te 6. septembra u Tuzli s Vukovarom.

Tuzlanska ekipa će igrati i na dva jednodnevna turnira, gdje će odigrati najmanje po dvije utakmice: 2. septembra u Osijeku, a 3. septembra u Loznici. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje