Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Challenge kup: Rukometašicama Jedinstva potrebna podrška navijača u uzvratnom susretu protiv PAOK-a

Preuzmite sliku

Rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa imat će, osim sportskog, dodatni motiv za pobjedu u uzvratnom susretu 3. kola Challenge kupa protiv solunskog PAOK-a.

Čelnici kluba najavili su da će dobiti premiju za bilo kakvu pobjedu protiv Grkinja, a posebnu nagradu za prolaz u naredni krug evropskog takmičenja, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Elmir Grabčanović, sportski direktor kluba i pomoćni trener.

– Kao što smo igračice znali kazniti za poraz u domaćem prvenstvu, sada ćemo ih nagraditi za pobjedu. U Solunu smo poraženi (24:17), zahvaljujući tremi i neiskustvu, te nekim sudačkim ali i našim greškama. Tim rezultatom, čini se, zadovoljniji je PAOK. Pokušat ćemo anulirati prednost Grkinja, ali bit ću presretan s bilo kakvom pobjedom u revanšu – izjavio je Grabčanović.

Ekipi se u utorak priključila Adrijana Damjanović, koja je u Solunu izostala zbog smrtnog slučaja u porodici. Trener Damir Cipurković procijenit će koliko je spremna za igru poslije tragedije, ali bit će u rosteru.

Član UO Zvjezdan Karadžin osvrnuo se na prvu utakmicu, kazavši kako je put do Grčke bio podnošljiv, ali su problemi nastali po dolasku u Solun. Hotel je bio udaljen od dvorane 18 kilometara i do nje se putovalo 40 minuta.

– Bili smo smješteni u hotelu sa dvije zvjezdice, u nekim sobama nije bilo grijanja. U dvorani, koja potiče iz sredine šezdeesetih godina, sa ljepljivom i klizavom podlogom, sve je bilo ispod nivoa jednog evropskog takmičenja. Vrhunac je bio nestanak struje u trenucima kada smo se rezultatski približili PAOK-u. Čini se da domaće igračice nisu pokazale sve što mogu, ali mi smo zakazali i dozvolili poraz od sedam golova razlike – kazao je Karadžin.

Grabčanović je pomenuo podatak da nijedna ženska rukometna ekipa iz BiH nije ostvarila pobjedu u EHF takmičenjima od 2013. godine.

Tinja nada da će tu neveselu tradiciju prekinuti tuzlanske „labudice“, a posebno su optimistične sestre bliznakinje Šumelj.

– Nadam se dobroj utakmici, našoj boljoj igri i pobjedi. Veoma nam je potrebna podrška navijača i drugih prijatelja sporta, pa ih pozivam da dođu na utakmicu – izjavila je Matea Šumelj, jedna od boljih igračica u solunskoj epizodi.

Slično misli i vrlo dobra golmanica, Martina Šumelj, koja je spriječila teži poraz Tuzlanki.

– Nadam se još boljoj igri u odbrani, ali osjetno boljoj u napadu, sa manjim brojem pogrešaka nego što ih je bilo u Solunu. Ovakve utakmice se ne događaju svaki dan, pa zato pozivam ljubitelje sporta da u što većem broju dođu u Mejdan i budu naš „osmi igrač“ – kazala je Martina Šumelj.

Na utakmici će se zvanično oprostiti od klupskog dresa veteranke Indira Horozović, Nermina Kušmić – Jogunčić, Sabina Zupčević i Zorica Bošković, a priznanja će dobiti i igračice koje su otišle iz Jedinstva AtlasRelaxa Sanja Katić i Hava Huskić, te bivši treneri Zvjezdan Tomić i Jasmin Unkić.

Utakmica Jedinstvo AtlasRelax – Paok igra se u nedjelju u velikoj sali Mejdana od 19.30 sati. (Fena | Foto: Miroslav Petrović)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje