Utorak, 20. Mart 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bilal Šuman objavio širi spisak bh. rukometaša: Mnogo novih imena

Popularno

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH objavio je širi spisak igrač na koje će računati u dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2018 u Hrvatskoj protiv Finske. Prvi duel na programu je 4. maja u Vanti, a drugi tri dana kasnije u Goraždu.

Na selektorovom spisku našlo se nekoliko novih imena, ali to ne mora značiti da će dobiti i priliku da zaigraju u dresu BiH, jer će za oglede sa Fincima Šuman morati odrediti 16 igrača. No, po prvi put na širem spisku bh. tima nalaze se Tarik Kasumović iz turskog Goztepea i Ibrahim Haseljić iz slovenačkog Gorenja. Tu je i nekoliko povratnika u konkurenciju za reprezentaciju, kao što su Damir Efendić, Muhamed Zulfić, Adnan Bečić, Emir Građan, Duško Čelica, Kosta Savić i Tarik Vranac.

Okupljanje je planirano za 1. maj u hotelu “Hills“ na Ilidži, gdje će i obaviti pripreme za dvomeč sa Fincima. Vrijedi naglasiti da su dueli sa Finskom za Šumanove izabranike ključni u borbi za odlazak na Evropsko prvenstvu. Neophodne su im dvije pobjede da bi ostali u igri za jedno od prva dva mjesta. U suprotnom bh. rukometaši se mogu oprostiti od završnog turnira u Hrvatskoj.

Šumanov spisak: golmani: Benjamin Burić (Wetzlar, Njemačka), Nebojša Grahovac (Chartres, Francuska), Damir Efendić (Borac Banja Luka); lijeva krila: Tomislav Nuić (Nexe, Hrvatska), Alen Ovčina (Antaliyaspor, Turska); desna krila: Muhamed Zulfić (Fillipos, Grčka), Adnan Bečić (Vogošća); pivoti: Vladimir Vranješ (Tatabanya, Mađarska), Senjamin Burić (Nantes, Francuska), Muhamed Toromanović (Creteil, Francuska), Elmir Građan (Belediyes, Turska); lijev bekovi: Mirsad Terzić (Veszprem, Mađarska), Nikola Prce (Azoty, Poljska), Marin Vegar (Nexe, Hrvatska), Duško Čelica (Constanca, Rumunija), Vladan Lončar (Pick Szeged, Mađarska), Tarik Kasumović (Goztepe, Turska), Tarik Vranac (Balmaz, Mađarska); srednji bekovi: Marko Tarabochia (Wisla Plock, Poljska), Ivan Karačić (Maccabi Tel Aviv, Izrael), Saša Marjanac (Bucuresti, Rumunija), Josip Perić (Ordoheiu, Rumunija), Mario Pavlak (Izviđač); desni bekovi: Marko Panić (Chambery, Francuska), Dejan Malinović (Creteil, Francuska), Kosta Savić (Selestat, Francuska) i Ibrahim Haseljić (Gorenje, Slovenija). (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,