Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. rukometaš Ivan Karačić tri i po godine u Kadettenu

Preuzmite sliku

Ivan Karačić, rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine u naredne tri i po godine nosiće dres švajcarskog šampiona Kadetten Schauffhausena, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što je polusezonu proveo u redovima rumunskog Baia Marea, srednji bek bh. tima odlučio se da u zimskom prelaznom roku promijeni sredinu.

„Kadetten je klub se velikom tradicijom. Jako su dobro organizovani i stalni učesnik Lige šampiona. Za mene je ovo još jedan korak naprijed u karijeri, jer sam otišao u klub koji pripada višem rangu evropskog rukometa. Izuzetno sam počastvovan što su pokazali interes za mene i što smo pronašli zajednički jezik. Potpisao sam troipogodišnji ugovor, tako da sam sada s te strane miran na duži period, što može biti veoma važno s psihičke strane“, rekao je Karačić za Anadolu Agency (AA) i dodao:

„Dobra stvar je u Kadettenu igra dosta igrača s naših prostora. Istina oni su odavno tamo, neki od njih su i rođeni na Zapadu, ali se nadam da će mi njihovo prisustvo pomoći da se što prije prilagodim novoj sredini. Odličnom poznajem i trenera Danca Larsa Walthera s kojim sam proteklih šest mjeseci sarađivao u Baia Mareu.“

Karačić je tokom svoje karijere igrao za Zrinjski, Izviđač, Borac, Meshkov Brest, a posljednju polusezonu je proveo u rumunskom Baia Mare.

Za reprezentaciju BiH odigrao je 49 utakmica i postigao 114 golova. Debitovao je 16. jula 2004. u prijateljskom susretu protiv Hrvatske. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: