Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bakir Buljugija nije više član RK Sloboda Solana Tuzla

Preuzmite sliku

Na redakcijski e-mail tuzlanski.ba@gmail.com dobili smo kratko saopštenje od rukometaša Bakira Buljugije .

Proteklih godina Buljugija je na poziciji lijevog krila nosio dresove brojnih klubova u našoj zemlji ali i skoro 40 puta, dres naše najbolje rukometne selekcije. Posljednju sezonu odigrao je u u crveno-crnom dresu.

– S obzirom da se U.O. RK “Sloboda – solana“ Tuzla očitovao u vezi mog statusa u klubu, iako sam u treningu i imao sam namjeru još igrati za matični klub, isti se izjasnio da ne računaj na mene u narednom periodu.

RK „Sloboda –Solana“ Tuzla je klub u kojem sam ponikao i napravio prve rukometne korake te stvorio ime na rukometnoj BH sceni i šire, međutim zbog neuklapanja u sportsku filozofiju stručnog štaba i Upravnog odbora došlo je do raskida saradnje i nisam više član RK „Sloboda – Solana“ Tuzla.

Drago mi je što smo u prošloj sezoni odigrali važnu ulogu u prvenstvu i napravili dobar sportski rezultat i to sa minimalnim ulaganjem, što nam nije smetalo jer su želja i volja strašan pokretač prema uspjehu. Iskreno se nadam da će igrači nastaviti tamo gdje smo stali i zadržati rejting koji je RK „Sloboda“ stekla u proteklom periodu.

Ovim putem zahvaljujem se saigračima na odličnoj saradnji te im želim sve najbolje na sportskom planu i da ostvare sve zadatke koji budu stavljeni pred njih, kazao je Buljugija.

  • bakir-buljugija
  • Bakir Buljugija, 33-godišnji rukometaš koji igra na poziciji lijevog krila proteklih godina nosio je dresove brojnih klubova u našoj zemlji ali i skoro 40 puta, dres naše najbolje rukometne selekcije. Karijeru je počeo u Sloboda Solani, godinama bio jedan od nosilaca kluba i uz Bulića, Mulića, Kadića, Zoletića, Ferhatbegovića, Jahića i druge, bio nosilac igre Sloboda Solane koja je u tom periodu važila za respektabilnu Premijerligašku ekipu.

    U svojoj karijeri pored crveno-crnog dresa Buljugija je nosio i dresove: RK Konjuh Namjštaj – Živinice, RK “Sloga” – Doboj, RK Bosna Sarajevo (BIH); RK Zrinjski (Mostar), RK “Sloga” Doboj (BIH), te posljednje tri sezone bio član je rukometnog kluba Gračanica a zatim se vrtaio u matični klub Sloboda Solanu.

    U klubovima u kojima je nastupao igru Bakira Buljugije, karakterisala je borbenost ali i zavidan broj postignutih golova. Nerješiva enigma za brojne BH golmane bila je najbolja preporuka za selektore nacionalnog tima, pa je Bakir redovno pozivan u najbolju državnu selekciju gdje odigrao blizu 40 susreta i postigao oko 65 golova. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje