Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Premiership: United pobijedio nakon 8 mečeva, Topnici se drže na vrhu (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Dvadeseto kolo Premiershipa donijelo pobjedu Manchester Uniteda koji je nakon 7 utakmica slavio. Danas je ekipa sa Old Trafforda pobijedila Swansea 2-1. Manchester United je u vodstvo doveo Martial u 47. minutu, a Sigurdsson je pogodio za 1-1 u 70. minuti. Prekid pobjedničkog posta donio je Rooney u 77. minuti.

Arsenal je slavio minimalno nad Newcastleom golom Koscielnyja iz 72. minute, te zadržao se na prvom mjestu Premiershipa, pobjegavši Leicesteru na dva boda.

Leicester je remizirao sa Bourenmouthom 0-0 uz promašeni penal Mahreza iz 59. minute. Nakon sjajnog niza tim Claudia Ranierija već tri utakmice ne zna za pobjedu.

Norwich je golom Tetteya savladao na svom Carrow Roadu Southampton. Sunderland i Aston Villa su na Stadionu Svjetlosti odigrali derbi začelja. A pobjedu su odnijeli domaći golovima Van Aanholta i Defoa, dok je jedini gol za Villu djelo Gila.

Na The Hawthornsu WBA je savladao Stoke pobjedivši 2-1. West Bromwich je u vodstvo doveo Sessengnon, a poravnanje Stokeu je dobio Walters 10 minuta prije kraja. Da bi Evans u zadnjim minutama meča dobio pobjedu svom timu.

West Ham je pobijedio Liverpool 2-0 golovima Antonia i Carolla. Ekipa Slavena Bilića se tako nalazi na sjajnom 6. mjestu. (Tuzlanski.ba)


Man Utd Goal – Wayne Rooney goal vs Swansea (2-1) by samozaonekojeznam

Laurent Koscielny Goal HD – Arsenal 1-0… by Gol-Live

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje