Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte navijačke izgrede i kako su Horde Zla napustile Tušanj (VIDEO)

Preuzmite sliku

Ekipa Sarajeva tokom utakmice četvrtfinala Kupa BiH na Tušnju je samo u prvih 45 minuta imala podršku svojih navijača “Hordi Zla” koje su u pauzi utakmice pokušali izazvati sukob sa navijačima Slobode “Fukarama” koji su svoj klub bodrili sa sjeverne tribine stadiona.

U pauzi utakmice nekoliko navijača Srajeva utrčalo je na atletsku stazu, u pokušaju da dođu do suparničke tribine te vjerovatno skinu centralni transparent navijačke skupine “Fukare” Tuzla, namjera im nije pošla za rukom, obzirom da su sa sjeverne tribine odmah reagovali pripadnici “Fukara” koji su istog momenta skočili u odbranu svoje tribine.

  • fukare-horde-tusanj7
  • U navijačkom svijetu skidanje suparničkog transparenta ili “osvajanje” simbola, šalova, majici, zastava suparničke navijačke skupine smatraju se trofejom, namjeru gostojućih osujetili su domaći navijači, a teže nerede spriječili su zaštitari i pripadnici specijalne jedinice MUP-a TK.

    Navijači Sarajeva su uz intervenciju policije napustili stadion dok “Fukare” nastavile dostojanstveno, grlom i dlanovima do kraja utakmice pružati podršku svojim ljubimcima na putu do nove pobjede.

    Publika sa zapadne tribine je aplauzom pozdravila domaće navijače koji su svojom pravovremenom i borbenom reakcijom pokazali da je ljubav prema bojama kluba sa Tušnja, kako i sami kažu “Svetinja za koju se živi“.

    Bitno je spomenuti da su “Fukare” skandirale ime Vedrana Puljića u želji da se i sa Tušnja pošalje poruka, da se pravda za ubijenog navijača Sarajeva još uvijek čeka. Nedugo nakon toga, Horde Zla su uzvratile navijačkim izgredom.

    Utakmica je nastavljena i regularno završena, a Sloboda je nakon prvog susreta četvrtfinala Kupa BiH, ostvarila prednost rezultatom 2:1. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje