Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zapaženi rezultati tuzlanskog “Glory Boyza” na otvorenom prvenstvu u Osijeku (FOTO)

Preuzmite sliku

U subotu 26.11. u Parizu je održan IBJJF Paris Open, gdje je suosnivač tuzlanskog Glory Boyza, Gregori Šelo osvojio zlatnu medalju sa 3 pobjede i preokretom u uzbudljivom finalu, te na taj način ostvario izuzetno vrijedan uspjeh.

Dok je Gregori šampionski odradio Pariz, u Osijeku je održano otvoreno prvenstvo Hrvatske u Grapplingu za djecu i odrasle. Članovi tuzlanskog Glory Boyza učestvovali su sa tri takmičara, jednim kadetom i dva juniora.

Amar Karić borio se u kategoriji kadeta do 69 kg, Muhamed Starčević u kategoriji juniora do 84 kg i Dino Smajić u kategoriji juniora preko 92 kile.

Amar je uz iskazanu hrabrost i srčane borbe ostao bez medalje, dok se Muhamed okitio bronzom u tijesnom porazu 6-5, 18-godišnji Dino Smajić je postao prvak u grapplingu do 19 godina poslije tri pobjede protiv Hrvatskih boraca.

Obzirom da je tuzlanska akademija ICON Tuzla – Glory Boyz startala sa radom u Septembru ove godine, mladići su pokazali da imaju veliko srce i da mogu pružiti otpor puno iskusnijim protivnicima od sebe, te da će u budućnosti sigurno biti još mnogo takmičenja, dobrih borbi i zapaženih uspjeha. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: