Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zabavni fudbal povezuje mlade ljude iz različitih krajeva BiH (FOTO)

Preuzmite sliku

 

Proteklih deset dana u Stocu, održan je omladinski kamp Peace Laboratory, koji je uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH i Općine Stolac organizovan od strane Udruženja građana Otvorene zabavne škole.

Za vrijeme održavanja kampa, 48 učesnika/ca, tzv. “agenata promjene” iz različitih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini bili su dijelom više od 30 praktičnih radionica baziranih na “Fun Football” pedagogiji, koje su ih pripremile za nastavak aktivnosti u njihovim lokalnim zajednicama. Osim radionica, tokom kampa su organizovani i izleti, druženje i ostale zabavne aktivnosti, koje su doprinijele povezivanju učesnika i izgradnji prijateljstava i temelja za buduće saradnje.

”Učešćem u kampu Peace Laboratory stekao sam prekrasno iskustvo, brojna prijateljstva i što je najvažnije, kvalitetno znanje i energiju da u svojoj lokalnoj zajednici postanem nosilac i implementator projekata kako za djecu, tako i za mlade ljude.” – kazao je učesnik kampa, Dino Matanović iz Orašja.

Učesnici su kamp napustili sa pripremljenim idejama za samostalne projekte u svojim zajednicama, na kojima će raditi u naredno vrijeme, uz pomoć Otvorenih zabavnih škola.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: