Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Više od igre: U Tuzli prvi paintball turnir uz učešće šest klubova (VIDEO)

Preuzmite sliku

Od 2017. godine u Tuzli postoji novi ujedno i jedini Paintball Klub AREA Tuzla. Paintball je izbor za sve one koji žele drugačiji odmor, slobodan od svakodnevice i stresa.

Kako bi što bolje približili igru, odlučili su biti domaćini prvog amaterskog Paintball turnira “Više od igre”, koji će biti održan u nedjelju, 29. aprila u Tuzli – Mjesna zajednica Ši Selo, s početkom u 11 sati.

Gostujući u programu RTV 7 Tuzla predsjednik sportskog Udruženja Paintball Klub AREA Tuzla Amer Jahić je kazao kako je paintball kao sportska igra vrlo brzo odlično prihvaćen u ovoj sredini.

Naglasio je da je riječ o adrenalinskom sportu, a u proteklom periodu je sportske terene u Tuzli koristilo više od 100 učesnika. Također, ovaj klub pruža i mogućnost iznajmljivanja opreme za ovu ekipnu sportsku disciplinu koja plijeni pažnju u cijelom svijetu.

Kada je riječ o predstojećem turniru, Jahić je rekao da učestvuje šest ekipa, od kojih je pet iz BiH, a jedna iz Hrvatske. Shodno spomenutom, u Tuzli se očekuje dolazak 30 takmičara.

“Turnir će sigurno trajati pet sati, jer je mnogo vremena potrebno kako bi se došlo do pobjednika. Projekt su sufinansirali Grad Tuzla i Turistička zajednica TK”, istakao je Jahić te naglasio da je tuzlanski paintball od onivanja do danas učestvovao na tri turnira.

  • Napomenuo je da je u ovoj igri najvažnija komunikacija među članovima tima, pojasnivši da je teren velik i vi kao pojedinac ne možete doći do željenog rezultata sami.

    Najboljim ekipama u nedjelju će biti dodijeljeni pehari te zahvalnice. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje