Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vijeće mladih Tuzle poziva Sportski savez grada da sve sportiste/kinje tretira ravnopravno

Preuzmite sliku

Vijeće mladih Grada Tuzla kao krovna organizacija mladih na ovom području osuđuje svaki oblik diskriminacije mladih, pa tako i sportista/kinja i ovom prilikom poziva Sportski savez Grada Tuzla da sve sportiste/kinje tretira ravnopravno, i na osnovu ostvarenih rezultata.

U četvrtak 22.02.2018.godine u Narodnom pozorištu Tuzla održat će se tradicionalni „Izbor sportiste Grada Tuzla“ za 2017.godinu. Na ovom izboru po pravilniku Sportskog saveza Grada Tuzla sportisti/kinje će biti podijeljeni u dvije odvojene grupe.

Sportistima/kinjama koji se bave neolimpijskim sportovima će biti onemogućeno da budu izabrani za najboljeg/u sportistu/kinju Grada Tuzla, bez obzira na ostvarene rezultate.

Također, internom odlukom Sportskog saveza Grada Tuzla karate sport je svrstan u neolimpijske sportove, iako je prema zvaničnim dokumentima Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine karate olimpijski sport, što predstavlja grubo kršenje pravila.

Ovim putem Vijeće mladih Grada Tuzla poziva Sportski savez Grada Tuzla da u skladu sa pozitivnim načelima sporta hitno ispravi napravljene propuste i spriječi diskriminaciju sporta i sportista/kinja, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje