Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki uspjeh tuzlanskih stonotenisera na “Stens Openu 2016” (FOTO)

Preuzmite sliku

Proteklog vikenda u Sarajevu održan je dvodnevni međunarodni otvoreni turnir u stonom tenisu za mlađe kategorije, na kome je učestvovalo jedanaest takmičara iz stoneoteniskog kluba “Kreka-Edelex” iz Tuzle, gdje su ostvareni zapaženi rezultati kako u ekipnom, tako i u pojedinačnom takmičenju.

Pojedinačno takmičenje: Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Hanić, osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju i time odbranio naslov pobjednika iz prošle godine.

U kategoriji juniorki Amina Fazlić je pojedinčno osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju, dok je u kategoriji kadetkinja Amina završila kao treća i osvojila bronzanu medalju.

Kadetska reprezentativka naše zemlje Ema Lovrić je u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila treće mjesto i srebrenu medalju.

U kategoriji mlađih kadeta Amar Isabegović je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju. Šejla Zlatanović je u kategoriji njmlađih kadetkinja osvojila drugo mjesto i srebernu medalju.

Ekipno takmičenje: U ekipnom takmičenju Mirza Hanić je sa predstavnikom Srbije Nemanjom Đilas  osvojio takođe prvo mjesto u kategoriji juniora.

Ema Lovrić i Amina Fazlić osvojile su drugo mjesto u kategoriji kadetkinja i također drugo mjesto i srebrenu medalju u kategoriji juniorki.

U kategoriji mlađi kadeti Amar Isabegović i Bakir Smajlović osvojili su drugo mjesto ekipno u kategoriji mlađi kadeti.

U najmlođoj konkurenciji ekipno, subkadetkinje sestre Medina i Šejla Zlatović osvojile su drugo mjesto i srebrenu medalju dok su najmlađi kadeti Kerim Fazlić i Azur Hanić osvojili treće mjesto i bronzanu medalju.

Ovo je bio jedan izvanredan nastup tuzlanskih stonotenisera kako po rezultatu, tako i po igri, gdje je ekipa STK „Kreka-Edelex“ još jednom nastupila kao ekipa sa najviše takmičara i sa najviše osvojenih odličja.

Naredno veliko međunarodno takmičenje za mlade prtedstoji u Zagrebu „Zagi Ping 2016” u maju mjesecu, na kome se svake godine nastupi oko 1.000 takmičara iz dvadesetak zemalja Evrope, gdje će takmičari ovog kluba ponovo nastupiti u velikom broju, saopćeno je iz kluba. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje