Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uspjeh u bodybuildingu: Arman Hokić osvojio zlato i bronzu u teškim konkurencijama (FOTO)

Preuzmite sliku

Zlato iz Beograda i bronza iz Sanskog mosta samo najbolja su najava nastavka borbe za najsjajnija odličja na takmičenjima koja predstoje. 

  • U skladu sa svjetskim standardima, po uzoru na najveća bodybuilding & fitness takmičenja nedavno je u Beogradu održan Xplode Classic Festival. Takmičenje je obilježila perfektna bina, odlični efekti, ali sami dolazak ogromnog broja vrhunskih takmičara iz svih zemalja svijeta. Počevši od Južne Afrike, pa čak i do Sibira.

    Arman Hokić je postao prvak u kategoriji bb -80kg i iz Beograda se u Tuzlu vratio sa zlatnom medaljom.

    Nakon takmičenja u Beogradu uslijedilo je državno Prvenstvo u bodybuildingu koje je održano tokom vikenda koji je iza nas, u Sanskom Mostu, ujedno i 18. održano zaredom. Gradska dvorana je bila ispunjena posjetiocima koji su imali priliku vidjeti impresivna izdanja isklesanih momaka i najbolje u ovom trenutku od bh. bodybuildinga.

    U kategoriji Classic bodybuilding -180cm, Arman Hokić je u izuzetno teškoj konkurenciji osvojio bronzanu medalju, a prema riječima stručnog žirija odluka je bila izuzetno teška jer su male nijanse su odlučile konačni poredak.

    – Raduje me činjenica da je u posljednjem vremenu evidentna popularizacija bodybuildinga u BiH. Ovo je sport koji zahtjeva odricanja više nego mnogi drugi popularizovani sportovi. Mnogo treninga, odricaja i znoja su sastavni dio dana, ali kada ostvarite uspjeh i kada se kući vratite sa odličjem onda se svaki napor podnese lakše a motiv za bolje rezultate postane veći. Zahvalio bi se sponzorima koji su najzaslužniji za moje uspjehe, Dino nutrition i fitness centru Body Control koji mi je omogućio idealne uslove za trening, za tuzlanski.ba istakao je Hokić. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,