Srijeda, 16. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U trci ‘Vivicitta 2018’ u Sarajevu 300 takmičara

Međunarodna atletska gradska trka “Vivicitta 2018” održava se danas u Sarajevu u organizaciji Sportskog saveza Kantona Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS.

Kako je Feni kazao generalni sekretar Sportskog saveza Kantona Sarajevo Elvedin Moralić, trka je je kao i svake godine međunarodnog karaktera, a ovoga puta ulicama Sarajeva trčat će oko 300 takmičara, što je odličan odziv s obzirom da vremenski uslovi nisu najbolji.

– Broj takmičara ove godine se kreće negdje oko 300, uz učešće profesionalnih atletičara iz BiH i zemalja regiona. Ovo je tradicionalni projekt Sportskog saveza Kantona Sarajevo. S obzirom kakvi su vremenski uslovi, izuzetno smo zadovoljni odzivom takmičara, profesora sporta i tjelesnog odgoja i njihovih učenika koje su poveli u velikom broju – izjavio je Moralić.

Dodao je da će rekreativci trčati jedan krug dužine četiri km, a oficijelna trka se trči tri kruga u dužini 12 km.

– Nagrade su obezbijeđene za nabolja tri takmičara u oficijelnoj trki u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prvo mjesto donosi 300KM, drugo 200KM a treće 100 KM – rekao je Moralić.

Takmičari trče od Velikog parka ispred BBI Centra, ulicom Maršala Tita, Musalom, Obalom Kulina bana, preko okretišta Vijećnica i ulicama Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita, te nazad do Velikog parka.

Trku je 1995. godine u razrušenoj Skenderiji organizovao proslavljeni bh. atletičar Islam Đugum i od tada se održava svake godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,