Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Takmičar SAK-a “SPArk” Armin Mujkanović osvojio treće mjesto na brdskoj trci u Loparama (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Proteklog vikenda 29 i 30 jula održana je brdska trka pod nazivom “Lopare 2017”,  učešće u ovoj trci uzeli su i takmičari Sportskog Auto Kluba “SPArk” iz Tuzle.

Trka se održala na dijelu puta od Tobuta prema Loparama ukupne dužine 3.150 metara sa visinskom razlikom od 159 metara.

Učešće je uzelo ukupno 25 takmičara koji su bili raspoređeni u dvije grupe i ukupno 6 različitih klasa. U subotu su bila organizovana tri treninga, a u nedjelju je održan warm up i dvije vožnje čiji je zbir određivao konačni plasman takmičara.

Sportski Auto Klub “SPArk” iz Tuzle na ovom takmičenju predstavili su Armin Mujkanović koji je učešće uzeo u grupi E1 klasa 14 i Novak Boris u grupi E1 klasa 15. Obojica su nastupila sa vozilima Zastava Yugo.

Uspješniji nastup je imao Armin  Mujkanović koji je zauzeo odlično 3. mjesto dok je Novak Boris, nakon subotnjih problema ipak uspio da završi trku, zauzevši 5. mjesto.

“Zadovoljan sam osvojenim trećim mjestom i želim se prije svega zahvaliti sponzorima koji su omogućili moje učešće na ovoj trci. Ječmište kod Tome, Bazeni Mramor, AKM Commerce, salon namještaja Babilon, Štamparija Off-Set, Auto otpad Lukavac / Pit Stop servis Golac Jasmin, Elektro Technik – Grga Đulabić. Iskreno se nadam da ću opravdati povjerenje svih sponzora već u narednoj trci od koje također očekujem dobar rezultat.” – kazao je za Tuzlanski.ba Armin Mujkanović.

Naredna trka se vozi već ovaj vikend, na stazi u Cazinu gdje se očekuje nastup preko 100 takmičara, i ovu priliku koristimo da svim vozačima poželimo sreću, navode iz SAK “SPArK” Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje