Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stonoteniski klub “Kreka” organizuje humanitarni turnir za liječenje igrača Adisa Muharemagića

Preuzmite sliku

Stonoteniski klub “Kreka” u nedelju 26.02.2017. god. sa početkom u 11:00 sati organizuje humanitarni turnir u stonom tenisu za veterane i rekreativce.

Sva prikupljena sredstva od turnira će biti usmjerena za liječenje igrača STK “Kreka” Adisa Muharemagića , koji je već 6 punih mjeseci pod tretmanom liječenja na klinici „Sveti vid“ u Beogradu i za čije liječenje je potrebno izdvojiti oko 12.000 KM.

PROPOZICIJE TAKMIČENJA: Turnir će se održati u dvije jakosne skupine „A“ i „B“ divizija, pri čemu će se voditi računa o kvalitetu prijavljenih igrača. Svi igrači će biti raspoređeni u grupe sa po tri, četiri ili pet takmičara, u zavisnosti od broja prijavljenih. Dva prvoplasirna iz grupe idu dalje i takmičenje se nastavlja KO sistemom do same završnice. Ne igra se za treće mjesto. Organizator turnira će najboljim učesnicima obezbijediti diplome.

Igra se u tri dobivena seta sa bešavnim lopticama JOOLA.

Novčani iznos za učešće na turniru nije ograničen.

Samom prijavom za učešće na turniru, igrači potvrđuju da su zdravstveno sposobni i da nastupaju na sopstvenu odgovornost.

Molimo ujedno sve dobre ljude, prijatelje kluba i ljubitelje stonog tenisa da ukoliko su u mogućnosti a ne igraju ovaj turnir, da podrže ovu humanitarnu akciju, kako bi se Adisovo liječenje što prije okončalo, čime bi se ovaj mladi i perspektivan sportista mogao što prije vratiti u normalne školske i sportske aktivnosti.

Sredstva se mogu uplatiti na žiro račun kod NLB Banke 1321000310850379 sa naznakom „ZA ADISA“, kao i sve informacije na broj telefona 061 178 606 Arman Isabegović ili Mario Lovrić 061 814 791.

Prijave za učešće na turnir direktno kod voditelja rekreacije Omera ili na tel: 061 859 087.  Svaka donacija će biti objavljena na oglasnoj ploči stonoteniskog kluba, navodi se u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje