Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Smijenjen Adnan Žilić, trener odbojkašica „Smeča“ iz Lukavca

Preuzmite sliku

Upravni odbor Ženskog odbojkaškog kluba “Smeč” iz Lukavca smijenio je trenera Adnana Žilića, a na njegovo mjesto postavio Hamida Subašića iz Kalesije, bivšeg selektora ženske odbojkaške reprezentacije BiH, javlja Fena.

Razlog za smjenu leži u činjenici da su odbojkašice “Smeča” dva puta uzastopno poražene u sjevernoj grupi Superlige Federacije BiH.

Naše igračice izgubile su od Bihaća 3:1, a istim rezultatom i prošlog vikenda kod kuće protiv Gračanice. S obzirom na to da imamo ambicije za plasman u Premijer ligu BiH, dva poraza od direktnih konkuretkinja u borbi za naslov prvakinja dovela su u pitanje ostvarenje naših ciljeva. Zbog toga smo se odlučili na smjenu trenera u stručnom štabu – izjavio je za Fenu potpredsjednik UO “Smeča” Samir Džambić.

Rekao je da u klubu nemaju velikih zamjerki na dosadašnji rad trenera Žilića, da je po srijedi, vjerovatno, kriza rezultata, ali da promjenom stručnog štaba žele izazvati pozitivnu reakciju među igračicama „Smeča“ i zaustaviti seriju loših rezultata.

Prvi asistent novog trenera Subašića bit će Said Hasanbegović iz Banovića. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje