Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rusmiru Malkočeviću srebrna medalja na prvenstvu Balkana

Preuzmite sliku

U Beogradu, kao uvertira evropskoj smotri najboljih atletičara, održano je Prvenstvo Balkana u dvorani.

Najbolji atletičari Balkana koji su se borili za medalje, rekorde i dobre rezultate, u subotu su imali priliku prvi da osjete atletska borilišta na kojim će nastupiti najbolji evropski atletičari.

Na Prvenstvu Balkana je nastupilo 16 zemalja u 12 muških i 12 ženskih discplina. Među članovima atletske reprezentacije nastupili su i atletičari Atletskog kluba “Sloboda Tehnograd”, Rusmir Malkočević i Ervin Rahmanović.

Rusmir Malkočević, koji je u petak proglašen najboljim sportistom Grada Tuzla, opravdao je titulu ličnim rekordom i srebrnom medaljom na Prvenstvu Balkana u Beogradu.

Trku je završio na drugoj poziciji sa vremenom 48,23s, a to je ujedno i sedmi rezultat na Balkanu u ovoj sezoni. Malkočević je bio i dio štafetnog tima koji je postavio novi državni rekord koji sada iznosi 3:18,12.

Drugi naš predstavnik, Ervin Rahmanović, nastupio je u trci na 60 metara sa preponama. Trku je završio na osmoj poziciji sa vremenom 8,62s.

  • U stručnom štabu atletske reprezentacije svoje mjesto je zauzeo Elvis Fatić, trener Rahmanovića i Malkočevića. (Press AK “Sloboda Tehnograd”)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje