Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rio 2016: Sportisti Libana odbili da putuju u autobusu sa izraelskim timom

Preuzmite sliku

Sportisti iz Libana odbili su da dijele autobus sa olimpijski timom Izraela na putu do Maracane, uoči sinoćnje ceremonije otvaranje Ljetnih olimpijskih igara u Rio de Janeiru, potvrdili su iz oba tima, javlja Anadolu Agency (AA).

Liban i Izrael su službeno u ratu i nemaju diplomatske odnose. Incident se dogodio pred polazak za Maracanu. Libanski tim je bio u autobusu i čekao polazak, te zahtijevao da se izraelski sportisti ne ukrcaju. Izraleci su insistirali da uđu, ali su na kraju dva tima odvezena na Maracanu u različitim autobusima.

Salim al-Haj Nicolas, šef olimpijskog tima Libana rekao je da su tražili da vrata budu zatvorena za izraelski tim, ali da su “oni insistirali da uđu“, prenose britanski mediji.

Udi Gal, član olimijskog tima Izraela objavio je na Facebooku da su njegovi zemljaci “insistirali da de ukrcaju u autobus“, ali da u “Libanci odbili da ostanu s njima i odlučili su da pređu u drugi autobus“.

Gal je rekao da je odluka da idu u različitim autobusima bila najbolje rješenje kako bi se izbjegao “međunarodni fizički indicent“.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,