Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prvenstvo Specijalne olimpijade u košarci podržala i Gradska uprava Tuzla

Preuzmite sliku

Prvenstvo Specijalne olimpijade u košarci, koje će narednog petka biti održano u SKPC Mejdan, podržala je i Gradska uprava Tuzla.

O konkretnim načinima podrške u organizaciji i realizaciji ovog događaja danas je, sa predsjednicom Kluba specijalnih sportova „Tuzla“, Nerminom Mujić razgovarao pomoćnik gradonačelnika Tuzle za razvoj i poduzetništvo, Vedran Lakić. Podršku Vlade Tuzlanskog kantona potvrdio je i ministar za rad i socijalnu politiku, Zoran Jovanović.

Klub specijalnih sportova „Tuzla“ ove godine organizuje Prvenstvo Specijalne olimpijade u košarci. Ovo je jedan od načina da se osobama sa invaliditetom omogući učešće u sportu.

Upravo iz tih razloga je osnovan i Klub specijalnih sportova „Tuzla“ kao prvi u BiH klub specijalne olimpijade. Prethodnih godina uspješno su organizovali Prvenstvo Specijalne olimpijade u atletici, a ove godine odlučili su se za košarku.

Narednog petka u SKPC „Mejdan“ u Tuzli ugostiće više od 180 osoba sa invaliditetom iz 15 klubova i 10 bh.gradova. Iz Kluba specijalnog sportova „Tuzla“ očekuju veliki broj posjetitelja koje ovom prilikom i pozivaju da odvoje vrijeme za događaj od izuzetnog značaja za osobe sa invaliditetom, ali i bosanskohercegovački sport u cjelini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,