Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Povratak sa priprema Rusmira Malkočevića i Ervina Rahmanovića

Preuzmite sliku

Državni  atletski reprezentativci Rusmir Malkočević i Ervin Rahmanović, članovi AK „Sloboda-Tehnograd“ danas su se vratili  iz Beograda sa  dvanaestodnevnih priprema, koje su imali sa reprezentativcima Hrvatske, Srbije, Mađarske i Slovenije.

Rusmira Malkočevića, aktuelnog seniorskog prvaka Balkana na 400 m prepone,  i državnog dvoranskog seniorskog rekordera na 400 m, već naredni mjesec očekuju dvoranski nastupi u Beogradu na Prvenstvu Balkana za seniore i Linzu na međunarodnom atletskom mitingu, te u martu mjesecu Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

  • Ervin Rahmanović  kao juniorski reprezentativac BiH  će svoje prvo međunarodno dvoransko takmičenje imati u  Zagrebu naredne sedmice,  kako bi  potvrdio učešće na Dvoranskom juniorskom prvenstvu Balkana koje će se 12 februara održati u Turskoj.

    Obzirom da je Rusmiru Malkočeviću ova godina prioritetni cilj nastup na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore koje će se  krajem jula održati u Poljskoj, zbog nepostojanja  atletskih dvorana u BiH,   svoje pripreme on će nastaviti ponovo u Beogradu.

    Ovom prilikom se zahvaljujemo treneru hrvatske reprezentacije Igoru Čordašu sa kojim Rusmir Malkočević i Ervin Rahmanović vrijedno treniraju.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje