Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte sve borbe Igora Emkića na K-1 turniru održanom u Mejdanu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sinoć je u Velikoj dvorani Mejdan u Tuzli održana manifestacija “World Grand Prix Euro” za K-1 borce u kategoriji do 85 kilograma.

Pobjednik turnira bio je Timur Aylyarov iz Rusije koji je u finalnoj borbi prekidom u drugoj rundi pobijedio domaćeg borca Igora Emkića.

Ponajbolji bh. K-1 borac Igor Emkić do finala je došao nakon što je u prvoj borbi zasluženo savladao svog prvog protivnika, Giuseppa de Domenica iz Italije dok je u polufinalnom meču bio bolji od borca iz Francuske Davida Radeffa. Obje borbe Emkiću su pripale nakon sudijske odluke.

Emkić je u trećoj ujedno i finalnoj  borbi sjajno krenuo protiv Aylyarova i već u prvoj rundi potpuno dominirao i sjajnom serijom udaraca publiku u Mejdanu podigao na noge. Međutim takmičar iz Rusije uspijevao se nekim čudom održati se na nogama i u drugoj rundi okrenuti meč u svoju korist.

Naime, Aylyarov najprije Emkića snažnim i preciznim udarcem pogađa u stomak nakon čega Emkić pada na koljena a sudija u ringu mu broji deset sekundi. Tuzlanski borac u osmoj sekundi se pridiže na noge i nastavlja borbu. Samo nekoliko sekundi nakon toga borac iz Rusije ponovo Emkića pogađa na isto mjesto i to je bilo novo brojanje od strane sudije domaćem takmičaru.

Međutim Timur Aylyarov i treći put zadaje udarac Emkiću u stomak nakon čega sudija prekida meč i proglašava borca iz Rusije pobjednikom K-1 turnira.

Vidno razočaran porazom u finalu Igor Emkić se na kraju morao zadovoljiti drugim mjestom, peharom i nagradom od 5.000 dolara.

Ekipa portala Tuzlanski.ba zabilježila je sve tri borbe Igora Emkića na sinoć održanom turniru i možete ih pogledati u video prilogu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje