Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odigrani sportski susreti Univerziteta u Tuzli i Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku (FOTO)

Preuzmite sliku

Povodom obilježavanja jubileja 40. godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli u utorak 29. novembra odigrane su prijateljske utakmice u ženskoj odbojci i malom nogometu za studente između Univerziteta u Tuzli i Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku.

Studenti Univerziteta u Tuzli bili su uspješniji, odbojkašice su slavile sa 3:0 u setovima dok su nogometaši bili dosta nadmočniji što pokazuje i rezultat 7:2. Predstavnik Unije studenata Univerziteta u Tuzli g-din Nermin Džambić predstavnicima ekipama uručio je pehare za učešće.

Predstavnici Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku dočekani su na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport gdje je v.d. dekan prof. dr. Vlatko Šeparović u ime Univerziteta u Tuzli uručio zahvalnicu prof. Draženu Nikšiću, voditelju odjela za sport Sveučilišta u Osijeku.

Tom prigodom pristupljeno je svečanom potpisivanju sporazuma o saradnji Univerzitetskog sportskog društva Univerziteta u Tuzli i Studentskog sportskog saveza Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku.

U ime Univerzitetskog sportskog društva prisutni su bili predsjednik prof. dr. Zamir Mrkonjić, član upravnog odbora prof. dr. Elvis Ahmetović i sekretar Centra za sport Alan Alagić, prof. sporta, a u ime Studentskog sportskog saveza Sveučilišta Josip Jurja Strossmayera u Osijeku predsjednik Krešimir Izaković, prof..

Obje strane su saglasno utvrdile da postoji zajednički interes da svoje i do sada korektne dosadašnje odnose i formalno-pravno urede, a sve u cilju da svojim djelovanjem među studentima i zaposlenicima njeguju i razvijaju međuuniverzitetsku saradnju kroz zajedničke projekte sporta i kulture.

Potpisivanje sporazuma otvara mogućnost konkurisanju i sprovođenju projekata čiji su finansijeri Evropska unija i njene pojedinačne države članice, kao i drugih inostranih fondova, organizaciji takmičenja u Osijeku i Tuzli“, rekao je prof. dr. Zamir Mrkonjić, predsjednik Univerzitetskog sportskog društva.

Tehnički organizatori: Centar za sport, Unija studenata Univerziteta u Tuzli i Univerzitetsko sportsko društvo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje