Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odbojkaši Slobode idu u Sarajevo po pobjedu

Preuzmite sliku

Odbojkaši tuzlanske Slobode mimo svih prognoza ostvarili su ubjedljivu pobjedu (3:0) protiv sarajevske Bosne u prvoj utakmici polufinala play-offa za prvaka Superlige FBiH.

Trener „crveno-crnih“ Armin Dervišević nastojao je minulih dana stišati euforiju izazvanu trijumfom protiv renomiranog protivnika, a u taboru Tuzlaka ne ustručavaju se da kažu kako na revanš u Sarajevo putuju da pokušaju ostvariti i drugu pobjedu.

– Prva utakmica polufinala play-offa prošla je i bolje od očekivanog. Prošlosezonskog premijerligaša dobili smo maksimalnim rezultatom. To nas je obradovalo i još više motiviralo da sezonu završimo što bolje. Poučeni iskustvima prethodnih razigravanja za prvaka, moram reći da naša visoka pobjeda nije garant prolaska u finale. Stoga se za revanš utakmicu pripremamo veoma ozbiljno i, što ne reći, idemo po pobjedu u Sarajevu – izjavio je za Fenu trener Slobode Armin Dervišević, koji će i na narednoj utakmici biti u dvostrukoj ulozi – igrača i trenera.

Njegovo mišljenje o ekipi Bosne nije se, kaže, promijenilo. Smatra ih veoma iskusnom i kvalitetnom ekipom, koja možda u Mejdanu nije pružila sve što može, a možda nije ni mogla pred razigranim i poletnim Tuzlacima.

– Bosna nije slučajno zauzela prvo mjesto u grupi Jug Superlige FBiH i to treba respektirati. Ono što mi je posebno drago, jeste da smo dobili brojne pohvale nakon utakmice u Mejdanu, gdje odbojkaški sladokusci ne pamte ljepšu odbojkašku predstavu. Potrudit ćemo se da obezbijedimo i finalnu utakmicu u našem “hramu sporta”, a onda je sve moguće. Prije početka sezone potajno smo priželjkivali ulazak u finale play-offa, a sada imamo priliku da ga i igramo. Nadam se da će moji momci to i ostvariti – zaključio je Dervišević.

Uzvratni susret Bosna (S) – Sloboda igra se u nedjelju od 17 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,