Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novogodišnja turneja četiri skakaonice: Kraft slavio u Oberstdorfu

Preuzmite sliku

Austrijanac Stefan Kraft pobjednik je skijaških skokova održanih u Oberstdorfu, prvom od četiri takmičenja Novogodišnje turneje četiri skakaonice.

Kraft je do pobjede stigao skokovima od 139 metara u prvoj i 134,5 u drugoj seriji, sakupivši 308 bodova. Drugo mjesto zauzeo je Poljak Kamil Stoch (137 metara i 135) sa 305,2 bodova, a treće još jedan Austrijanac Michael Hayboeck (135 i 133) sa 296,2 bodova.

Veliki favorit Slovenac Domen Prevc, koji ubjedljivo vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa danas nije bio raspoložen, pa je nadmetanje u Oberstdorfu završio na za njega veoma lošem 26. mjestu. Ipak, Slovenci su imali razloga za slavlje, jer su čak tri njihova takmičara ostvarila plasman među prvih deset. Cene Prevc je zauzeo osmo mjesto, i tako ostvario najbolji rezultat karijere, dok je Jurij Tepeš bio deveti, a najstariji brat Prevc, Peter deseti.

Novogodišnja turneja četiri skakaonice nastavlja se 1. januara 2017. godine kada će se najbolji skijaši skakači svijeta takmičiti u Garmisch-Partenkirchenu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje