Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najveća domaća brdska trka u BiH: Tuzlak Mujkanović zauzeo treće mjesto (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Ovog vikenda, 05. i 06. augusta održana je najveća domaća brdska trka pod nazivom “18. VELIKA NAGRADA CAZIN 2017.” u organizaciji AMK „Extra – sport“ Cazin, koja se bodovala za FIA CEZ Centralna Europska Zona, FIA CEZ Centralna Europska Zona Povijesna Vozila, Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske P/V, Prvenstvo Crne Gore, Šampionat Bosne i Hercegovine a učešće u ovoj trci uzeo je i takmičar Sportskog Auto Kluba “SPArK” iz Tuzle, Mujkanović Armin.

Trka se vozila na stazi dužine 3.850 metara sa visinskom razlikom od 159 metara.

Učestvovalo je 89 takmičara koji su bili raspoređeni u grupe i klase, a velike vrućine sigurno su uticale da ove godine vidimo nešto manji broj takmičara na stazi. U subotu su bila organizovana tri treninga, a u nedjelju su vožene dvije vožnje čiji je zbir određivao konačni plasman takmičara.

Sportski Auto Klub “SPArK” iz Tuzle na ovom takmičenju je predstavljao Armin Mujkanović koji je učešće uzeo u grupi E1 klasa 14 sa svojim vozilom Zastava Yugo i koji je, drugu trku zaredom, zauzeo odlično 3. mjesto.

,,Zadovoljan sam osvojenim trećim mjestom, pogotovo načinom i velikom borbom koja se vodila, naime nakon prve vožnje sam bio 5. a trećeplasirani mi je bježao svega 0,5 sekundi, te u drugoj vožnji nije bilo mjesta bilo kakvim kalkulacijama. Ovu priliku koristim da se zahvalim sponzorima. Hvala za Ječmiste kod Tome, Saša Vilušić, Bazeni Mramor, AKM COMMERCE Amir Kovačević, Salon namještaja BABILON, štamparija OFF SET, auto otpad Lukavac/PIT STOP Golac Jasmin Golac Gox Kerošević, ElektroTechnik Grga Đulabić, Josip Brožić, GRGA TEAM, štamparija Adnan Damadžić, na posuđenim oktanima Ado Ramić i Fadil Ramić, Mujkanović Racing, tehničkoj podršci mom ocu Mustafa Mujkanović i Mirsadu Krainoviću, svim prijateljima bez kojih neke stvari je nemoguće zamisliti, Adnanu Aličiću i Adiju Vugdaliću i svima koji su vjerovali mene”, rekao je Mujkanović za Tuzlanski.ba.

Do kraja sezone u šampionatu BiH, vozi se još jedna trka i to u Banja Luci 09./10.09.2017. godine. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje